FoDcast tartalmak - Future of Debrecen

FoDcast

FoDcast 25 – Jubileumi kiadás

Hamvasné Tömöri Barbara, Szentpéteri-Nagy Veronika és Váradi Ferenc beszélgetett a FoDcast 25., jubileumi kiadásában. Iratkozzatok fel, hogy értesülhessetek legújabb tartalmainkról, és tartsatok velünk legközelebb is!

FoDcast 24 – Csíplek

Soron következő podcastünkben sorra vesszük mindazokat a lehetőségeket, melyekkel gyéríthetjük a csípősszúnyogok kártételét környezetkímélő módon. Vendégünk Kántás Zoltán, környezetvédelmi méréstechnikus, természetvédelmi újságíró. További beszélgetőpartnerek: Hamvasné Tömöri Barbara, Szentpéteri-Nagy Veronika és Váradi Ferenc.

FoDcast 23 – Fekete-sárga csíkos izék

Aktuális podcastünkben szeretnénk a méhekkel és darazsakkal kapcsolatos tévhiteket eloszlatni, különbséget tenni köztük. Miért hasznosak? Hogyan tudjuk őket segíteni? Vendégünk Kántás Zoltán, környezetvédelmi méréstechnikus, természetvédelmi újságíró segít a kérdések megválaszolásában. További beszélgetőpartnerek: Hamvasné Tömöri Barbara, Szentpéteri-Nagy Veronika és Váradi Ferenc.

FoDcast 22 – Tanyasi élet

Megjelent legújabb FoDcastünk, ahol vendégünk Varga Edit tanító, természetpedagógiai szakvezető és vadászhölgy; a Természet Iskolája környezeti nevelési és pedagógiai program megalkotója volt. További beszélgetőpartnerek: Hamvasné Tömöri Barbara és Váradi Ferenc.

FoDcast 21 – Kapcsolódj az erdővel!

Megjelent legújabb FoDcastünk, ahol vendégünk Varga Edit tanító, természetpedagógiai szakvezető és vadászhölgy; a Természet Iskolája környezeti nevelési és pedagógiai program megalkotója volt. További beszélgetőpartnerek: Hamvasné Tömöri Barbara és Váradi Ferenc.

FoDcast 20 – Minimalizmustól a környezettudatosságig

Aktuális podcastünkben a minimalizmus témakörét és a rendtétel fortélyait járjuk körbe vendégünkkel Kelemen Nórával, az "Egy minimalista naplója" blog szerzőjével, a Zöldgardrób oldal és webshop üzemeltetőjével. További beszélgetőpartnerek: Hamvasné Tömöri Barbara, Szentpéteri-Nagy Veronika és Váradi Ferenc.

FoDcast 19 – Kertelj velünk! Panellakáson innen és túl

Aktuális podcastünkben a kertészkedés lehetőségeit járjuk körbe nagyvárosi és vidéki viszonylatban vendégeinkkel Vajda Erzsébettel, a Vénkerti Közösségi Kert vezetőjével, illetve Fekete Réka biológussal. Előbbivel szóba kerül a kert életéről és tapasztalatairól írt kiadvány is, amelynek lektorálásában Kocsi Erika kerttag, Hungarikum projektmenedzser is közreműködött.

FoDcast 18 – Ünnepvárás

A családi ünnepekről, az ünnepvárásról beszélgettünk. A vendégeink Mónus Ferenc, ökológus, a Debreceni Egyetem Pszichológia tanszékének oktatója és kislánya, a 9 éves Boróka voltak. További beszélgetőpartnerek: Hamvasné Tömöri Barbara és Váradi Ferenc.

FoDcast 17 – Fenntartható vállalkozás

Aktuális podcastünkben vendégünkkel Tatár Mariannal beszélgetünk a fenntartható vállalkozásáról, a debreceni Mamami boltról. További beszélgetőpartnerek: Hamvasné Tömöri Barbara és Váradi Ferenc.

FoDcast 16 – Tudatos vásárlás

Aktuális podcastünkben a tudatos vásárlás alternatíváit járjuk körbe vendégünkkel Nagyné Bráner Amandával, mérlegképes könyvelővel, pénzügyi asszisztenssel. További beszélgetőpartnerek: Szentpéteri-Nagy Veronika és Váradi Ferenc.

FoDcast 15 – Ételmentés

Aktuális podcastünkben az élelmiszerhulladék csökkentésének alternatíváit járjuk körbe vendégünkkel Szombathy Zsuzsával a Hajdú Bihar Megyei Élelmiszermentő Egyesület környezetvédelmi referensével.

FoDcast 14 – Madarak vs. macskák

Aktuális podcastünkben madármentő vendégünkkel Tóth Mátéval beszélgetünk a tudatos macskatartásról és madárvédelemről.Hogyan fér meg egymás mellett a madarak és macskák szeretete?

Nagy Péter Zoltán

gazdasági agrármérnök, jogi szakokleveles közgazdász

Géber János

geográfus, projektmenedzser

Nagy-Gergely Valéria

jogi szakokleveles közgazdász

Hamecz Orsolya

okleveles természetvédelmi mérnök

Juhász Lajos

a Nyírerdő Zrt. Debreceni Erdészet erdészeti igazgatója

dr. Aradi Csaba

ökológus

Nagyné Pálfi Zsuzsa

környezetgazdálkodási agrármérnök

Váradi Zoltán

a Természettár vezetője

Senánszky Petra

többszörös világ- és Európa-bajnok uszonyos úszó

Lenner Ádám

a Tiszatáj Közalapítvány természetvédelmi és tájgazdálkodási menedzsere

Szentpéteri-Nagy Veronika

kertészmérnök

Balázs Ákos

Debrecen Környezetvédelmi ügyeiért is felelős alpolgármester, Debrecen Környezetvédelmi munkacsoportjának elnöke

Rácz Gréta Ildikó

biológus, a Green Drops Farm Kft. Társalapítója

Hosszu Róbert

az NI Hungary Kft. vezérigazgatója

Duzs László

természetvédelmi mérnök

Fodorné Magyar Ágnes

tanár, köznevelési szakértő, iskolakert mentor

dr. Kövér László

a Debreceni Egyetem adjunktusa

Váradi Ferenc

rádiós műsorvezető

dr. Krecz Tibor

kommunikációs szakember

dr. Szűcs István

a Debreceni Egyetem intézetigazgató egyetemi docense

dr. Grasselli Gábor

a Debreceni Regionális Gazdaságfejlesztési Alapítvány igazgatója

Kálmánczi Miklós

önkormányzati tanácsadó

Balogh Dóra

divattervező, környezettervező

Tóth Máté

Természetvédelmi mérnök

Gorján Ferenc

a Debreceni Vízmű Zrt. vezérigazgatója

Fülöp Ferenc

környezetmérnök, fotográfus

Dancs László

az EDC Városfejlesztési csoportjának vezetője

Csatlakozz hozzánk!