A konyhai tevékenységek olykor terápiás funkciót is betöltenek nálam. Igazán pihentetők, de olykor gyorsan kell valami finomat készíteni – percek töredéke alatt.
Ilyenkor kerülnek elő a jó kis „megúszós” receptek.
Ez tényleg megvan – minden előkészülettel együtt – 10 perc alatt. Hidegen és melegen (is) ajánlom!
Hozzávalók 2 személyre:
– 250 g gomba
– 1 közepes fej hagyma
– 3 gerezd fokhagyma
– 2 kanál olívaolaj
– só
– bors
– tárkony (esetleg kakukkfű)
– petrezselyemzöld
A felszeletelt gombát és a felkockázott hagymát olajon megpirítom. Körülbelül félidőben hozzáadom az apróra összevágott vagy lereszelt fokhagymát.
Ezután meghintem – ízlés szerint – a fűszerekkel.
Pirítás után összemixelem és már kenhetem is a pirítós kenyérre!
Jó étvágyat mindenkinek!
gazdasági agrármérnök, jogi szakokleveles közgazdász
geográfus, projektmenedzser
jogi szakokleveles közgazdász
okleveles természetvédelmi mérnök
a Nyírerdő Zrt. Debreceni Erdészet erdészeti igazgatója
ökológus
környezetgazdálkodási agrármérnök
a Természettár vezetője
többszörös világ- és Európa-bajnok uszonyos úszó
a Tiszatáj Közalapítvány természetvédelmi és tájgazdálkodási menedzsere
kertészmérnök
Debrecen Környezetvédelmi ügyeiért is felelős alpolgármester, Debrecen Környezetvédelmi munkacsoportjának elnöke
biológus, a Green Drops Farm Kft. Társalapítója
az NI Hungary Kft. vezérigazgatója
természetvédelmi mérnök
tanár, köznevelési szakértő, iskolakert mentor
a Debreceni Egyetem adjunktusa
rádiós műsorvezető
kommunikációs szakember
a Debreceni Egyetem intézetigazgató egyetemi docense
a Debreceni Regionális Gazdaságfejlesztési Alapítvány igazgatója
önkormányzati tanácsadó
divattervező, környezettervező
Természetvédelmi mérnök
a Debreceni Vízmű Zrt. vezérigazgatója
környezetmérnök, fotográfus
az EDC Városfejlesztési csoportjának vezetője