Legyen szó ünnepnapokról, születésnapokról vagy bármilyen fontos alkalomról, ha valakit szeretnénk meglepni, a gasztroajándék mindig jó ötlet lehet.
A sokunk gyermekkorát felidéző karamell házilag is pofonegyszerűen elkészíthető, és last minute ajándékként is szuperül bevethető.
Hozzávalók:
Egy adag elkészítéséhez 25 dkg cukorra, 1/2 liter tejre és 4 dkg vajra lesz szükség.
Elkészítés:
A tejet és a cukrot takaréklángon kell kb. egy órán át melegíteni. Ezt követően már gyakrabban oda kell figyelni, és kevergetni mindaddig, amíg el nem éri a kellően karamellás színt, sűrített tej állagú nem lesz, és el nem válik az edény falától.
Ha karamellizálódott, levesszük a gázról, hozzáadjuk a vajat és jól elkeverjük.
Ezt követően ujjnyi vastagon kiterítjük egy erre alkalmas edényben (én két adagot csináltam egyszerre és egy tepsibe öntöttem), majd kb. 2 nap elteltével már szépen szeletelhetjük.
Mi kockákra szeleteltük és befőttes üvegbe tettük.
gazdasági agrármérnök, jogi szakokleveles közgazdász
geográfus, projektmenedzser
jogi szakokleveles közgazdász
okleveles természetvédelmi mérnök
a Nyírerdő Zrt. Debreceni Erdészet erdészeti igazgatója
ökológus
környezetgazdálkodási agrármérnök
a Természettár vezetője
többszörös világ- és Európa-bajnok uszonyos úszó
a Tiszatáj Közalapítvány természetvédelmi és tájgazdálkodási menedzsere
kertészmérnök
Debrecen Környezetvédelmi ügyeiért is felelős alpolgármester, Debrecen Környezetvédelmi munkacsoportjának elnöke
biológus, a Green Drops Farm Kft. Társalapítója
az NI Hungary Kft. vezérigazgatója
természetvédelmi mérnök
tanár, köznevelési szakértő, iskolakert mentor
a Debreceni Egyetem adjunktusa
rádiós műsorvezető
kommunikációs szakember
a Debreceni Egyetem intézetigazgató egyetemi docense
a Debreceni Regionális Gazdaságfejlesztési Alapítvány igazgatója
önkormányzati tanácsadó
divattervező, környezettervező
Természetvédelmi mérnök
a Debreceni Vízmű Zrt. vezérigazgatója
környezetmérnök, fotográfus
az EDC Városfejlesztési csoportjának vezetője