Bringával munkába - női szemmel - Future of Debrecen

Bringával munkába – női szemmel

Ökomenedzser

Napsütés, szélcsend, madárcsicsergés…

Idilli hangulat, ideális állapot kerékpárral indulni munkába. Azonban minden nő fejében megfogalmazódnak a következő gondolatok, mielőtt bringára pattannak. 

Vegyek fel szoknyát? Hogy fog állni a hajam, mire beérek az irodába? Hogyan fogom érezni magam egész nap, ha leizzadok? Mi van, ha délután esni fog? Egyáltalán, hogy fogok kinézni a bicajon? 

Higgyétek el, ez nem női hiúság kérdése, sokkal inkább olyan gondolatok, amiket egy nő igenis átgondol, akár egy kerékpár vásárlás előtt is teszi. 

Forrás: www.freepik.com (Arthur Hidden)

Nekünk nem mindegy, hogyan passzol egymáshoz a ruhánk és a bicajunk, ráadásul az egész megjelenésünk fontos, hogy összhangban legyen. Egy olyan nő, akinek kiforrott stílusa van, és határozott elképzelése arról, hogy ki ő és mit képvisel a világban, pontosan tudja azt is, hogy hogyan néz ki azon a kerékpáron. 

Mindenki előtt ott az az ikonikus jelenet a Szex és New York-ból, amikor Miranda a kosztümjéhez felvette azt a bizonyos fehér sportcipőt, mert rájött, mennyivel hatékonyabb és kényelmesebb, mint magassarkúban rohanni. Na, pontosan ilyen egy modern városi nő is a kerékpáron. 

Megkérdeztem hölgy kollégáimat arról, hogy nekik mi az első gondolatuk reggel, mielőtt elindulnak munkába a bicajjal. 

Mindenki egyetértett abban, hogy a legfontosabb a biztonság és a kényelem. Az irodai környezet ugyan megköveteli a csinos és igényes megjelenést, azonban egy váltócipővel és a rövidebb szoknya alá felvett biciklis nadrággal könnyen komfortosabban érezzük magunkat.

Forrás: www.freepik.com

A beszélgetések során megerősítést nyertek ezek a női gondolatok, hogy igenis számít, hogy milyen az összkép, mennyire folyik el a sminkünk, és a frissen mosott hajunkat mennyire csapja szét a menetszél.

Az igazán elkötelezettek széllel, esővel dacolva is „drótszamáron” közlekednek, esőkabátban, overálban, sőt a gyerkőcöket is beöltöztetve viszik a gyerekülésben, az időjárásnak megfelelően. Előttük innen is emelem kalapom, mert én személy szerint biztosan nem lennék ilyen elhivatott. Arra a kérdésre pedig, hogy mi a fő indíttatásuk, mindamellett, hogy sokkal gyorsabb és könnyebb a városon így átjutni, egyértelműen a környezettudatosság volt a válasz.

Szó, mi szó, kedves nőtársaim, bátran merjetek munkába tekerni, és ne csak a 20°C-ban és szélcsendben, hanem borúsabb időben is, mert minden helyzet megoldható, csak akarni kell. 

A cikk második részében a férfi kollégáinkat kérdeztük ezt itt találod  ( https://futureofdebrecen.hu/kezdjetek-el-elni/nem-divatbemutato-ez-kerekparozas-ferfi-szemmel/ )

Az ökomenedzser iroda címe: Debrecen MJV Polgármesteri Hivatal Zöldterületi Osztály, 4025 Debrecen, Barna utca 23. 90. sz. iroda 
Ökomenedzser: Tornainé Kicsák Edit, Fülöp Ferenc Krisztián
E-mail: hungairy@ph.debrecen.hu
Telefon: 06 52 511-583

HU V Az Eur¢pai Uni¢ t†rsfinansz°roz†s†va_POS


HU V Az Eur¢pai Uni¢ t†rsfinansz°roz†s†va_POSU:\palfi.zsuzsa\02_LIFE_Megvalósítás\2020\E akció\Kommunikációs eszköztár\hungairylogo.png
A HungAIRy LIFE integrált projekt 2019-ben indult 10 településen, köztük Debrecenben, amelynek fókuszában az egyik legjelentősebb környezetvédelmi probléma megoldása; a levegőminőség javítása áll. Ezt többek között emissziós adatbázisok fejlesztésével, átfogó szemléletformáló, tájékoztató tevékenységgel és egy országos szakértői, tanácsadói hálózat felállításával valósítják meg a projektben részt vevő partnerek. Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata ezen célok mentén olyan zöld felületeket alakít ki, amelyek hozzájárulnak ahhoz, hogy tisztább legyen a levegő.

Nagy Péter Zoltán

gazdasági agrármérnök, jogi szakokleveles közgazdász

Géber János

geográfus, projektmenedzser

Nagy-Gergely Valéria

jogi szakokleveles közgazdász

Hamecz Orsolya

okleveles természetvédelmi mérnök

Juhász Lajos

a Nyírerdő Zrt. Debreceni Erdészet erdészeti igazgatója

dr. Aradi Csaba

ökológus

Nagyné Pálfi Zsuzsa

környezetgazdálkodási agrármérnök

Váradi Zoltán

a Természettár vezetője

Senánszky Petra

többszörös világ- és Európa-bajnok uszonyos úszó

Lenner Ádám

a Tiszatáj Közalapítvány természetvédelmi és tájgazdálkodási menedzsere

Szentpéteri-Nagy Veronika

kertészmérnök

Balázs Ákos

Debrecen Környezetvédelmi ügyeiért is felelős alpolgármester, Debrecen Környezetvédelmi munkacsoportjának elnöke

Rácz Gréta Ildikó

biológus, a Green Drops Farm Kft. Társalapítója

Hosszu Róbert

az NI Hungary Kft. vezérigazgatója

Duzs László

természetvédelmi mérnök

Fodorné Magyar Ágnes

tanár, köznevelési szakértő, iskolakert mentor

dr. Kövér László

a Debreceni Egyetem adjunktusa

Váradi Ferenc

rádiós műsorvezető

dr. Krecz Tibor

kommunikációs szakember

dr. Szűcs István

a Debreceni Egyetem intézetigazgató egyetemi docense

dr. Grasselli Gábor

a Debreceni Regionális Gazdaságfejlesztési Alapítvány igazgatója

Kálmánczi Miklós

önkormányzati tanácsadó

Balogh Dóra

divattervező, környezettervező

Tóth Máté

Természetvédelmi mérnök

Gorján Ferenc

a Debreceni Vízmű Zrt. vezérigazgatója

Fülöp Ferenc

környezetmérnök, fotográfus

Dancs László

az EDC Városfejlesztési csoportjának vezetője

Csatlakozz hozzánk!