Fenntartható Debrecen díjat kapott a Shoprenter Kft. - Future of Debrecen

Fenntartható Debrecen díjat kapott a Shoprenter Kft.

környezetbarát

Elhivatott munkahelyi közösség képviselője, Rab Máté ügyvezető vehette át az elismerést Balázs Ákos alpolgármestertől.

A Fenntartható Debrecen Díjjal 2019 óta a város azokat a gazdálkodó szervezeteket, intézményeket, munkaközösségeket jutalmazza, amelyek tevékenysége követendő példaként szolgál egy fenntartható város megteremtéséhez vezető úton.

Balázs Ákos alpolgármester az átadón elmondta, hogy a világgazdaságban újraosztják a lapokat, és csak azok a városok lesznek sikeresek, akik fenntartható módon fejlődnek. Debrecen ereje abban mutatkozik meg, hogy a cégek a lehetőségeikhez mérten kiemelt módon vesznek részt a város közösségépítésében. A Shoprenter Kft. kiváló példája ennek a gondolatiságnak: egy összetartó közösséget, gondoskodó munkáltatót ismerhettünk meg a pályázatukból. Emellett a környezettudatos napi működés, a megfogalmazott fenntarthatósági célok, a partnereik számára biztosított szemléletformálási és tanácsadási programok mind azt bizonyítják, hogy tudatosan egy jobb és fenntartható jövőt és környezet akarnak biztosítani a következő generáció számára. Debrecen büszke arra, hogy egyre növekszik a városban működő modern, innovatív vállalkozások száma.

Az alpolgármester kiemelte, a Fenntartható Debrecen díjjal egy kiváló közösség tagja lett a Shoprenter Kft. Ez a díj azt hivatott elismerni, hogy Debrecenben van egy olyan összetartó közösség, akik számára fontos a fenntarthatóság. Minél többen vagyunk, annál inkább tudunk fenntarthatóságért tenni.

A Shoprenter küldetése segíteni a hazai vállalkozó szellemű embereknek webáruház-tulajdonossá válni, majd eljutni a piacvezető pozícióig. Olyan e-kereskedelmi ökoszisztémát nyújtanak, amely itthon egyedülálló támogatást biztosít a kereskedőknek. A szolgáltatásaik között megtalálható a magas funkcionalitású webáruház-motor, rendszeres oktatások és konzultációk, szakértő portál, telepíthető külső alkalmazások, kiemelt ügyféltámogatás és Magyarország legnagyobb e-kereskedelmi rendezvényének (Ecommerce Expo) megszervezése.

A Shoprenter CSR Stratégiája 3 pillérre épül: 

  • Egészséges Shoprenter: Ép testben ép lélek. A Shoprenter számára fontos, hogy egészséges, életerős csapata legyen. Ezért tesznek a kollégák és rajtuk keresztül családjaik jólétéért. 
  • Zöld Shoprenter: Kiveszik a részüket a környezetünk megóvásából. Országos szereplőként támogatnak olyan ügyeket, amelyek segítik, hogy a következő generáció is egy élhető világban éljen. Számos intézkedést vezettek be, amely elősegíti a hatékony energiafelhasználást
  • Támogató Shoprenter: Megtanítani másokat is „halászni”. A felgyűlt tudásból visszaadnak az őket körülvevő, kevésbé szerencsés, de eltökélt csoportoknak, egyéneknek, intézményeknek. 

A Shoprenter Kft. több területen is igyekszik támogatni a kollégák munkába járását. 

A Telekocsi Slack chat csatorna használatával az autóval munkába járó kollégák felajánlják a szabad férőhelyeket a többieknek.Csatlakoztak a Bringás Reggeli kezdeményezéshez és rendelkeznek fedett és fedetlen biciklitárolóval is. Szerveznek közös kerékpáros kirándulásokat. 

Nagy figyelmet fordítanak a szelektív hulladékgyűjtésre. Az iroda minden helyiségébe kihelyeztek szelektív hulladékgyűjtőket.

A cég folyamatosan csökkenti a papír felhasználás mértékét is, a szerződések, teljesítésigazolások már teljesen papírmentesen zajlanak.

Rendszeresen tesznek közzé fenntarthatóságot támogató cikkeket. 

Partereik közül minden hónapban megválasztják a Hónap Webáruházát, az értékelés során plusz ponttal díjazzák a fenntarthatóságot célul kitűző webshopokat.

Nagy Péter Zoltán

gazdasági agrármérnök, jogi szakokleveles közgazdász

Géber János

geográfus, projektmenedzser

Nagy-Gergely Valéria

jogi szakokleveles közgazdász

Hamecz Orsolya

okleveles természetvédelmi mérnök

Juhász Lajos

a Nyírerdő Zrt. Debreceni Erdészet erdészeti igazgatója

dr. Aradi Csaba

ökológus

Nagyné Pálfi Zsuzsa

környezetgazdálkodási agrármérnök

Váradi Zoltán

a Természettár vezetője

Senánszky Petra

többszörös világ- és Európa-bajnok uszonyos úszó

Lenner Ádám

a Tiszatáj Közalapítvány természetvédelmi és tájgazdálkodási menedzsere

Szentpéteri-Nagy Veronika

kertészmérnök

Balázs Ákos

Debrecen Környezetvédelmi ügyeiért is felelős alpolgármester, Debrecen Környezetvédelmi munkacsoportjának elnöke

Rácz Gréta Ildikó

biológus, a Green Drops Farm Kft. Társalapítója

Hosszu Róbert

az NI Hungary Kft. vezérigazgatója

Duzs László

természetvédelmi mérnök

Fodorné Magyar Ágnes

tanár, köznevelési szakértő, iskolakert mentor

dr. Kövér László

a Debreceni Egyetem adjunktusa

Váradi Ferenc

rádiós műsorvezető

dr. Krecz Tibor

kommunikációs szakember

dr. Szűcs István

a Debreceni Egyetem intézetigazgató egyetemi docense

dr. Grasselli Gábor

a Debreceni Regionális Gazdaságfejlesztési Alapítvány igazgatója

Kálmánczi Miklós

önkormányzati tanácsadó

Balogh Dóra

divattervező, környezettervező

Tóth Máté

Természetvédelmi mérnök

Gorján Ferenc

a Debreceni Vízmű Zrt. vezérigazgatója

Fülöp Ferenc

környezetmérnök, fotográfus

Dancs László

az EDC Városfejlesztési csoportjának vezetője

Csatlakozz hozzánk!